Home > Informatie > Garantie

Garantie

Kwaliteit staat bij ons voorop daarom bieden wij op onze rolpoorten maar liefst 5 jaar garantie. De garantie omvat: 5 jaar garantie op materiaal en/of constructiefouten. Tevens bieden wij 5 jaar garantie op onze motoren. Op onze bedieningscompenenten zoals schakelaars en handzenders bieden wij 6 maanden garantie.

De garantie vervalt voor gebreken die het gevolg zijn van:

 • Normale slijtage.
 • Onoordeelkundig gebruik.
 • Niet of onjuist uitgevoerd onderhoud.
 • Wijzigingen uitgevoerd door opdrachtgever of derden.
 • Bij zelfmontage vervalt de garantie op montage- en aansluitfouten.
 • Indien de klacht of storing te wijten is aan invloed van buitenaf en welke niet terug te leiden is naar kwaliteit van het product. Hieronder verstaan wij, schade ontstaan door b.v. storm, zuigwind, hagel, braak, inbraak, vandalisme etc.

Garantie bij zelfmontage

Heeft u de rolpoorten zelf gemonteerd dan heeft u bij ons gewoon garantie. Wij kunnen u nieuwe onderdelen toezenden zodat u de onderdelen zelf kunt vervangen, het defecte onderdeel hebben we dan retour nodig voor het afhandelen van de garantie. Is het voor u niet mogelijk om het defect zelf te vervangen? Wij kunnen het product ophalen en het defect laten repareren bij onze fabrikant. Na reparatie bezorgen wij het product bij u retour.

Heeft u de producten bij ons afgehaald dan brengen wij kosten voor het ophalen en retour bezorgen in rekening. Wanneer wij de producten bij u bezorgd hebben dan komen wij deze kosteloos ophalen en retour bezorgen. Het is ook mogelijk dat één van onze montagebedrijven het defect bij u op locatie komt repareren, echter zullen deze hier wel kosten voor in rekening brengen.

Garantie bij montage

Zijn de rolpoorten door één van onze montagebedrijven gemonteerd dan wordt de garantie mits mogelijk op locatie gerepareerd. De eerste 2 jaar zit binnen de garantie ook de arbeidsloon en voorrijkosten, na 2 jaar worden de arbeidskosten en voorrijkosten in rekening gebracht. Eventuele kosten voor steiger, hoog-schaarwerker of andere speciale klimwerktuig worden altijd in rekening gebracht ook tijdens de garantieperiode.

Aandachtspunten

 • Bij storm / harde wind de rolpoorten helemaal sluiten of optrekken om zuigwind te voorkomen.
 • Bij handmatig bedienbare rolpoorten de band zo recht mogelijk optrekken, dit voorkomt slijtage van de band.

Onderhoud / Schoonmaken

 • Frame en panser regelmatig schoonmaken d.m.v. water en een licht sopje, (geen agressieve middelen of schuurmiddelen)
 • Voor een extra beschermlaag is het aan te bevelen het frame 1x per jaar in de wax te zetten.Hier vindt u de verschillende schoonmaakmiddelen...
 • LET OP!! Bij het schoonmaken van elektrisch bedienbare rolpoorten altijd de stroom uitschakelen en buiten het bereik van de motor en elektrisch aansluitingen blijven.
 • Voor in de winter: De rubbers van de onderlat en geleiders licht insmeren met zuurvrije vaseline, dit voorkomt vastvriezen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan voorzichtig de rolpoort los maken voordat u het rolpoort bediend.

Neem bij twijfel en / of vragen gerust contact met ons op.

Op zoek naar rolpoorten, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.rolpoorten-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2020 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden